Wyniki I etapu konkursu kulinarnego na najsmaczniejszą potrawę projektu współpracy

I etap konkursu na najsmaczniejszą potrawę projektu współpracy pn. „Akademia smaku ziemi zamojskiej, włodawskiej i łukowskiej”

W ramach konkursu na najsmaczniejszą potrawę projektu współpracy pn. „Akademia smaku ziemi zamojskiej, włodawskiej i łukowskiej” do Biura LGD „Ziemia Zamojska” wpłynęło 12 zgłoszeń (z obszaru funkcjonowania LGD „Razem ku lepszej przyszłości” wpłynęło 1 zgłoszenie, z obszaru LGD „Poleska dolina Bugu” 5 zgłoszeń, z obszaru LGD „Ziemia Zamojska” 6 zgłoszeń). Komisja oceniła nadesłane zgłoszenia pod względem formalnym i wybrała 6 najciekawszych.

Biorąc pod uwagę zaangażowanie, pomysłowość oraz zgodność z tematyką konkursu Komisja zadecydowała o zakwalifikowaniu do II etapu konkursu, zgodnie z zapisami regulaminu, następujące organizacje:

  1. Koło Gospodyń Wiejskich Dub
  2. Koło Gospodyń Wiejskich Wolica Śniatycka
  3. Koło Gospodyń Wiejskich Korolówka Osada
  4. Klub Sportowy BAD BOYS Zastawie
  5. Koło Gospodyń Wiejskich Grabowiec Góra
  6. Koło Kobiet Aktywnych Skierbieszów

II etap konkursu odbędzie się w świetlicy wiejskiej w Wolicy Śniatyckiej 16 listopada 2017 roku. O zakwalifikowaniu się do drugiego etapu konkursu organizacje zostaną poinformowane telefonicznie przez Biuro LGD Ziemia Zamojska.