Wyniki I etapu konkursu kulinarnego na najsmaczniejszą potrawę projektu współpracy
I etap konkursu na najsmaczniejszą potrawę projektu współpracy pn. „Akademia smaku ziemi zamojskiej, włodawskiej i łukowskiej”
W ramach konkursu na najsmaczniejszą potrawę projektu współpracy pn. „Akademia smaku ziemi zamojskiej, włodawskiej i łukowskiej” do Biura LGD „Ziemia Zamojska” wpłynęło 12 zgłoszeń (z obszaru funkcjonowania LGD „Razem ku lepszej przyszłości” wpłynęło 1 zgłoszenie, z obszaru LGD „Poleska dolina Bugu” 5 zgłoszeń, z obszaru LGD „Ziemia Zamojska” 6 zgłoszeń). Komisja oceniła nadesłane zgłoszenia pod względem formalnym i wybrała 6 najciekawszych.
Biorąc pod uwagę zaangażowanie, pomysłowość oraz zgodność z tematyką konkursu Komisja zadecydowała o zakwalifikowaniu do II etapu konkursu, zgodnie z zapisami regulaminu, następujące organizacje:
- Koło Gospodyń Wiejskich Dub
- Koło Gospodyń Wiejskich Wolica Śniatycka
- Koło Gospodyń Wiejskich Korolówka Osada
- Klub Sportowy BAD BOYS Zastawie
- Koło Gospodyń Wiejskich Grabowiec Góra
- Koło Kobiet Aktywnych Skierbieszów
II etap konkursu odbędzie się w świetlicy wiejskiej w Wolicy Śniatyckiej 16 listopada 2017 roku. O zakwalifikowaniu się do drugiego etapu konkursu organizacje zostaną poinformowane telefonicznie przez Biuro LGD Ziemia Zamojska.