Wyniki konkursu „Pomysł na miarę”

Z przyjemnością informujemy, że wszystkie wnioski, które wpłynęły na nasz konkurs grantowy „Pomysł na miarę” Edycja I otrzymały dofinansowanie!

Lista nagrodzonych wniosków:

Lp.BeneficjentTytuł projektu
Wartość projektu
Przyznana kwota dofinansowania
1
KGW w Hannie
„Smaki Hanki Nadbużanki”
4500,00
3500,00
2
Stowarzyszenie Miłośników Ziemi Hańskiej
„Publikacje informacyjne o Gminie Hańsk – historia oraz dziedzictwo kulturowe”
12400,00
2232,00
3
Stowarzyszenie Iskierka Nadziei
„Zapraszamy do przedszkola!”
4400,00
2100,00
4
Stowarzyszenie Zespół Pieśni i Taca „Kresowiak”
„Cudze chwalicie, swego nie znacie…”
4500,00
3720,00
5
KGW w Uhrusku
„Razem możemy więcej…”
3560,00
3000,00
6
Koło literackie działające przy Bibliotece Publicznej Gminy Ruda-Huta
„Literacka integracja zza rudzianej ściany”
4451,00
4000,00
7
Stowarzyszenie Gospodyń Wiejskich Gminy Włodawa
„Kultywowanie tradycji nadbużańskich – zakup strojów ludowych”
4400,00
4000,00
8
OSP Żuków
„60 lat tradycji ochotniczego pożarnictwa wiejskiego”
4400,00
4000,00

Gratulujemy!

Uwaga!
Przypominamy, iż zgodnie z regulaminem konkursu Dotowany jest zobowiązany złożyć sprawozdanie merytoryczno – finansowe w terminie 2 m-cy od zakończenia projektu.
Poniżej znajduje się formularz sprawozdania z realizacji projektu w ramach konkursu „Pomysł na miarę”. Plik do pobrania w Wordzie – można edytować.

icon Sprawozdanie POMYSŁ NA MIARĘ (38.7 kB)

Nadszedł czas na zaprezentowanie rezultatów przeprowadzonej przez nasz I edycji Konkursu Grantowego „Pomysł na miarę”.

Oto jakie pomysły mieli nasi Dotowani:

Koło Gospodyń Wiejskich w Hannie za pośrednictwem i we współpracy z Ochotniczą Strażą Pożarną w Hannie zrealizowało projekt pt. „Smaki Hanki Nadbużanki”.  Projekt polegał na utrwaleniu zapomnianych tradycyjnych potraw regionalnych z terenów gminy Hanna. Przyczynił się do ich identyfikacji
i popularyzacji. Panie z Koła Gospodyń Wiejskich przeprowadziły cykl warsztatów kulinarnych, podczas których przygotowywane były tradycyjne potrawy. Zebrane zostały najlepsze przepisy, a potrawy sfotografowano, by następnie opublikować wyjątkową książeczkę z przepisami „Smaków Hanki Nadbużanki”. Dzięki niej osoby zainteresowane pielęgnowaniem zdrowej tradycynej kuchni naszych babć i mam, mogą samodzielnie przygotować tak wspaniałe dania jak: pierogi po żydowsku, pyruchi z duszoju, schab suszony po dołhobrodzku czy nadziewane holopki. Publikacja ta miała swoją promocję 7 grudnia 2012 r. podczas Spotkania z kulturą w Hannie, kiedy to zaproszeni goście mieli okazję spróbować przysmaków Hanki, przy okazji podziwiania malarstwa, rzeźby i rękodzieła ludowego oraz słuchając nostalgicznego śpiewu mistrzyni pieśni ludowej pochodzącej z gminy Hanna pani Katarzyny Weremczuk (laureatki nagrody in. Oskara Kleberga).
   
 

alt